Oldalak

Oldalak

2019. július 12., péntek

Ropogós morzsakéregben sült lazac

Bár a legtöbben azért nem vesznek halat, mert drága, ami egyébként tényleg így van haza viszonylatban, viszont a mai ebédem mégsem került egy pizza árába sem, sőt egy döhner árába sem. A köretet pl három felé osztottam, na jó a halat én faltam fel egyedül, mert gyerekem most épp nem szereti a lazacot..azt kell mondanom jól laktam, nem terheli le úgy az emésztőrendszert, sokkal egészségesebb  és szénhidrát is csak egy kevéske van az egész adagban, ezért cukorbetegek számoljanak hozzá még basmai vagy barnarizst.


Hozzávalók 1 adag:
270 g lazac
20 g aprított mogyoró vagy mandula
6 g (1 tk ) lenmag
10 g (2 tk) zabpehely
halfűszer keverék
olivaspré

Püréhez 2-3 adag:
1 db avokádó (152g)
70 g petrezselyemgyökér
8 g (kis csomócska) petrezselyemzöld
1 kis pohár laktózmentes natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma

A halat sózom, fűszerezem. Sütőpapírral bélelt cserépedénybe teszem. A lenmagot, mogyorót, zabpelyhet elkeverem, ráhalmozom a halra, jól rá is nyomkodom. Olivasprével lespriccelem.
200˛C-on sütöm 25 percet.

Közben elkészítem a pürét. 
A petrezselymet kockázom, sós vízben  megfőzöm, ezután turmixpohárba teszem. 
Hozzáadom az avokádó húsát, ezt alaposan kikaparom a héjából, egészen amennyire csak bírom, mert a héj részénél vannak az értékes anyagok. 
Hozzáadom az aprított fokhagymát, sót és a kis pohár joghurtot, a fele petrezselyemzöldet. Alaposan eldolgozom botmixerrel, majd a maradék petrezselyem zöldet hozzáaprítom és tálalásra kész.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése