Oldalak

Oldalak

2019. július 10., szerda

Gomba fasírt

Zöldségfasírt kedvelői idesüssenek! Az egyik legfinomabb fasírt, ami valaha ettem, persze lehet elfogult vagyok, mert én csináltam és mert gombamániás vagyok, de akkor is nagyon finom, gyors felszívódású, kevés szénhidráttal, magában vagy főételnek.


Hozzávalók 9 db-hoz
500 g gomba
oliva spray
1/4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors

65 g zpl
1 db tojássárgája
metélőhagyma

A gombár aprítógéppel aprítom, legmagasabb hőmérsékleten hozzáreszelt vöröshagymával, sóval és borssal addig sütöm, amíg minden vizet elpárologtat..sőt még ezen túl is, mert ezután lespriccelem olivasprével és még pirítom egy kicsit.

Átteszem egy másik edénybe, hozzáadom a tojássárgáját, a zabpehelylisztet, hagyom állni 10 percet.

Nagyobb golyókat készítek, sütőpapírral bélelt kis tepsiben olivasprével lefújva sütöm 200°C-on 20 percet. Fűszeres sült répával, joghurttal tálalom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése