Hozzávalók 1 adag:
270 g lazac
20 g aprított mogyoró vagy mandula
6 g (1 tk ) lenmag
10 g (2 tk) zabpehely
só
halfűszer keverék
olivaspré
Püréhez 2-3 adag:
1 db avokádó (152g)
70 g petrezselyemgyökér
8 g (kis csomócska) petrezselyemzöld
1 kis pohár laktózmentes natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
A halat sózom, fűszerezem. Sütőpapírral bélelt cserépedénybe teszem. A lenmagot, mogyorót, zabpelyhet elkeverem, ráhalmozom a halra, jól rá is nyomkodom. Olivasprével lespriccelem.
200˛C-on sütöm 25 percet.
Közben elkészítem a pürét.
A petrezselymet kockázom, sós vízben megfőzöm, ezután turmixpohárba teszem.
Hozzáadom az avokádó húsát, ezt alaposan kikaparom a héjából, egészen amennyire csak bírom, mert a héj részénél vannak az értékes anyagok.
Hozzáadom az aprított fokhagymát, sót és a kis pohár joghurtot, a fele petrezselyemzöldet. Alaposan eldolgozom botmixerrel, majd a maradék petrezselyem zöldet hozzáaprítom és tálalásra kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése