Oldalak

Oldalak

2019. július 13., szombat

Kajszibarackos szelet

Hirtelen felindulásból elkövetett Kajszibarack szelet sütést végeztem tegnap reggel, ha már nálunk fesztivál van és hihetetlen módon nem is dolgozom. Diétásabbra faragtam, így természetesen nincs benne hozzáadott cukor, és úgy alapjáraton csupa egészséges hozzávalóval dolgoztam, na meg szezonális gyümölccsel, amíg még le nem érik.



Piskóta hozzávalói:
8 tojás
1 púpos ek kakaópor
0,5 dl kókuszolaj
150 g laktózmentes joghurt
2 ek cukorhelyettesítő
8 ek zabpehely darálva (150 g)
6 g szódabikarbóna (1 púpos kk)
6 g sütőpor (1 púpos kk)

1,5 dl laktózmentes tej+kicsi rumaroma+1 tk cukorhelyettesítő piskóta áztataásra

Kajszi réteg:
500 g kajszibarack, tisztán mag és héja nélkül ennyi.
2,5 dl víz
1 ek cukorhelyettesítő
lapzselatin 8 db

200 g laktózmentes habtejszín
1 habfixáló
+ pár szem kajszibarack díszítésre

A piskótához a darált zabpelyhet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, félreteszem.

Tojásokat szétválasztom. A sárgájához teszem a kakaóport, édesítőszert, joghurtot, olajat, habverővel alaposan eldolgozom. Hozzáadom a darált zabpelyhes keveréket. (joghurt a zabpehely miatt kell bele, így nem lesz töredezett és száraz a piskóta)
A tojásfehérjéket felverem egy icipici sóval. A kemény tojásfehérjéhez adom a kakaós masszát, nagy mozdulatokkal óvatosan, hogy össze ne törjön homogénné dolgozom.
27x36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on sütöm 25 percet. Ezután résre nyitom a sütő ajtót és otthagyom még 15 percet, hogy ne essen össze.

Mivel ez nem egy krémes sütemény, ezért itt a piskótát kell krémesre puhítani, erre tökéletes a fenti édes rumaromás tej. A piskótára locsolom kanállal és hagyom állni amíg a kajszizselé elkészül.

A kajszibarackot magozom, hámozom, hozzáadok 1 tk édesítőszert, 2,5 dl vizet, nagy darabokra vágom és habzásig forralom. Ezután hideg helyre teszem hűlni.
A lapzselatinokat szokásos módom előkészítem, hozzáadom a kajszi alaphoz. A félbevágott piskótára teszem. Erre megy a másik piskóta, amit a felvert habtejszínnel bevonok, kajszibarackkal díszítem.

Én 10 felé vágtam, így igazán hatalmas tenyérnyi szeleteket kaptam, lehet szépen csinosra 20 felé is szeletelni.

1 db tenyérnyi nagyra vágott Kajszibarackos szelet:
Kalória: 231 Kcal
Fehérje: 10 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 10 g









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése