Oldalak

Oldalak

2019. július 14., vasárnap

Milánóis padlizsán

Vegán recept következik, mert már kicsit túl telítődtem a hússal és, mert nagyon szeretem.


Hozzávalók 2 adaghoz:
1 db padlizsán (350 g)
35 g hántolt zab
150 g csiperke
1 db paradicsom (135 g)
1 db paprika (40 g)
fűszerek (nálam oregano, bazsalikom, és petrezselyemlevél)
1 gerezd fokhagyma
3 ek házi spagetti krém

oliva spré

A zabot megfőzöm.

A padlizsán belsejét kiszedem, apróra vágom és egy serpenyőbe teszem. A gombát és a paprikát szeletelem, a padlizsán mellé teszem. Oliva sprével lefújom, legmagasabb hőfokon lepirítom. Hozzáadom a főtt zabot, spagetti krémet, apróra darabolt paradicsomot, fűszereket, ízlés szerint sót, és az aprított fokhagymát. Mindent egyben sütöm még pár percig, ezután a padlizsánba töltöm.

Előmelegített 200°Cos sütőben 20 percet sütöm.

Maradék gombát (350g ) szeletelt póréhagymával lesütöttem, a Milánóis padlizsánokkal egyszerre tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése