Piskóta hozzávalói:
8 tojás
1 púpos ek kakaópor
0,5 dl kókuszolaj
150 g laktózmentes joghurt
2 ek cukorhelyettesítő
8 ek zabpehely darálva (150 g)
6 g szódabikarbóna (1 púpos kk)
6 g sütőpor (1 púpos kk)
1,5 dl laktózmentes tej+kicsi rumaroma+1 tk cukorhelyettesítő piskóta áztataásra
Kajszi réteg:
500 g kajszibarack, tisztán mag és héja nélkül ennyi.
2,5 dl víz
1 ek cukorhelyettesítő
lapzselatin 8 db
200 g laktózmentes habtejszín
1 habfixáló
+ pár szem kajszibarack díszítésre
A piskótához a darált zabpelyhet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, félreteszem.
Tojásokat szétválasztom. A sárgájához teszem a kakaóport, édesítőszert, joghurtot, olajat, habverővel alaposan eldolgozom. Hozzáadom a darált zabpelyhes keveréket. (joghurt a zabpehely miatt kell bele, így nem lesz töredezett és száraz a piskóta)
A tojásfehérjéket felverem egy icipici sóval. A kemény tojásfehérjéhez adom a kakaós masszát, nagy mozdulatokkal óvatosan, hogy össze ne törjön homogénné dolgozom.
27x36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on sütöm 25 percet. Ezután résre nyitom a sütő ajtót és otthagyom még 15 percet, hogy ne essen össze.
Mivel ez nem egy krémes sütemény, ezért itt a piskótát kell krémesre puhítani, erre tökéletes a fenti édes rumaromás tej. A piskótára locsolom kanállal és hagyom állni amíg a kajszizselé elkészül.
A kajszibarackot magozom, hámozom, hozzáadok 1 tk édesítőszert, 2,5 dl vizet, nagy darabokra vágom és habzásig forralom. Ezután hideg helyre teszem hűlni.
A lapzselatinokat szokásos módom előkészítem, hozzáadom a kajszi alaphoz. A félbevágott piskótára teszem. Erre megy a másik piskóta, amit a felvert habtejszínnel bevonok, kajszibarackkal díszítem.
Én 10 felé vágtam, így igazán hatalmas tenyérnyi szeleteket kaptam, lehet szépen csinosra 20 felé is szeletelni.
1 db tenyérnyi nagyra vágott Kajszibarackos szelet:
Kalória: 231 Kcal
Fehérje: 10 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 10 g


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése