Oldalak

Oldalak

2019. június 18., kedd

Négyborsos grillfasírt

Grillezni nemcsak szabadban lehet, persze az legtutibb, de mi van ha épp rohanós hétköznap fáj a fogad egy kis grill falatra? Semmi, összedobod, legrillezed bent és felfalod, na jó a faszén illata hiányozni fog róla, de simán elteheted fagyóba a bekevert húst és lenyomhatod a hétvégi pikniken is.


Hozzávalók:
450 g darált hús
Tüzes négyboros fűszerkeverék
petrezselyem zöldje (amennyi jól esik)

100 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 tojás
+1 kk kókuszolaj

A petrezselyem zöldet apróra vágom, minden egyéb hozzávalóval együtt alaposan eldolgozom a masszát(kivéve a kókuszolaj). 6 nagy darab lapos burger húspogácsát készítek úgy, hogy a kávéskanál kókuszolajjal jól megkenem a tenyerem, így könnyebb a grill húspogácsát lapigatni, és mivel nem teszek a serpenyőbe olajat nem is marad száraz a hús.
Jó forróra melegített grillserpenyőben mindkét oldalát lesütöm, ezután 0,5 dl vizet öntök alá és lefedem, még 1-2xer megfordítom. Látni lehet amikor megsül és az illatán is érezni.

1 db Négyborsos grillfasírt:
Kalória: 183 Kcal
Fehérje: 22 g
Zsír: 4,5 g
Szénhidrát: 12,0 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése