Nyaralás előtti nap már nagy főzést nem csinálok, csak ami épp elfogy és ami nem túl pepecs, bár ez utóbbi része a dolognak szerencsére nem kell izgasson a nyári szüneteben, mert befogom a gyerekem a közérdekében meggyet magozni és mákot darálni, így jobban is ízlik neki a félig saját főztje.
Hozzávalók 14 gombóchoz:
25 dkg laktózmentes túró
1 tojás
1 ek 4x-es
3 ek jelölten gluténmentes zabpehely (40 g)
14 db meggy
+1 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (15 g) forgatáshoz
+30 g mák, 1 ek 4x-es erősségű édesítőszer a forgatáshoz (nálam piaci)
A túrógombóc készítése a szokásos, minden elkeverek és hagyom állni a zabpehely miatt 10-15 percet, ha nincs segítséged, addig meggymagozással és mákdarálással el lehet ütni az időt, ha van akkor jöhet a jól megérdemelt jegeskávé. (Cukormentes recept az oldalamon, akit érdekel.)
10 kicsi gombócot készítek, minden gombóc közepébe 1-1 meggyet teszek, ezután 1 ek zabpehelylisztbe forgatom őket.
Sós, lobogó vízben 5 perc alatt készre főzöm.
Lecsepegtetem, darált mákba hempergetem.
Ha még forrón hempergeted, az édesítős mák megolvad rajta, ha megvárod, hogy a gombóc kihűljön és a hűtőbe is teszed igazi nyári hűs, finomságot kapsz, a mák gyönyörű nyári takarót képez a gombócokon.
Tálalhatod joghurttal, vagy meggymártással is.
1 db Meggyes mákos túrógombóc:
Kalória: 55 Kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 3 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése