Oldalak

Oldalak

2019. június 17., hétfő

Habos meggyes fagyi

Meggy ide meggy oda ez bizony őrölt édes lett és mégsem hízlal. Igazából habos meggyet készültem csinálni, jobban mondva félig meg is volt mire gyerekem odajött és megkérdezte fagyi nincs?...Dehogy nem mindjárt lesz, és bevágtam a fagyóba :D


Hozzávalók:
10 dkg friss magozott meggy
10 dkg eritrit
1 tojásfehérje
1 ek facsart citromlé


A meggyet magozom és villával összenyomkodom. A tojásfehérjét a por eritrittel jó keményre verem, hozzáadom a meggyet és a citrom levét, innentől mivel fagyosra kellett átkódolni az egészet, botmixerrel addig dolgozom amíg nagy lyukak kezdenek lenni az édességben, fagyóba teszem. Negyed óránként átkeverem kiskanállal eleinte óvatosan. 45-60 perc múlva kellemesen fagyos lesz.

Egész mennyiség:
Kalória: 67 Kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 0,3 g
Szénhidrát: 11 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése