Oldalak

Oldalak

2019. június 13., csütörtök

Madártej

Nagyon nagy melegben a férjem két dolgot szokott kérni az egyik a jó hideg meggyleves a másik pedig a madártej. Tegnap ez utóbbi készült, diétás verzióban, hogy én is ehessek belőle, hát sajna a madárka főzéshez elég béna vagyok, úgyhogy improvizáltam.


Hozzávalók:
8 dl laktózmentes tej
3 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (35 g)
3 tojássárgája
1 kk őrölt vanília
4 ek eritrit, de lehet 4x-es erősségű édesítőszer is

4 dl laktózmentes habtejszín
3 zcs hab fixáló

A tojás sárgájákat az édesítőszerrel, liszttel és levés tejjel csomó mentesre keverem. Felöntöm a maradék tejjel, felforralom, hűtőm és hűtőbe teszem.

Aki tud a tojás fehérjéből készítsen madarakat. Én nem tudok pedig mutatták és mégis mindig összeesnek, úgyhogy én tejszínt vertem fel viszonylag sok hab fixálóval, hogy brutál kemény legyen és ne ázzon el a madártejben, ez lett a madárka.
A maradék tojásfehérje, pedig 2 egész tojással ment bundás kenyérnek vacsira.

Egész mennyiség:
Kalória: 1923 Kcal
Fehérje: 45 g
Zsír: 156 g
Szénhidrát: 76 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése