Oldalak

Oldalak

2019. június 14., péntek

Falusi gombaleves

Meleg ide-meleg oda enni kell, és ha enni kell, akkor főzni kell. Én ilyenkor megpróbálok egy szuszra egy tartalmas adagot főzni. Olyan, de olyan finom egytál féleséget dobtam össze, hogy csak nnaaa. Nem tartott sokáig..a főzés sem..pont jó is volt mivel a nagy meleg miatt inkább többször eszünk keveset, Én a maradékot pl hűtő hidegen ettem és nagyon finom volt úgy is.


Hozzávalók leves alaphoz:
3 db sárgarépa (200g)
1 póréhagyma (52 g)
zeller gyökér (100 g)
kicsike tv paprika (40g)
csiperke (220 g)
szárított vargánya (5 g)
petrezselyem zöldje jó sok

1 ek kókuszolaj

Levesbetéthez:
200 g darált hús

frissen őrölt bors
petrezselyemzöldje
1 tojás
30 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
+20 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt forgatáshoz

A levesbetéttel kezdek, mert annak jót tesz a zabpehelyliszt miatt ha áll. Minden  hozzávalót alaposan átgyúrok, picike kis gombócokat készítek. Maradék 20 g zabpehelylisztben megforgatom.

A leves alaphoz minden zöldséget nagyon apróra vágok, sózom és 1 ek kókuszolajon fedő alatt lepárolom. Amikor levet eresztett felöntöm 3 l vízzel. 10 percig rotyogva főzöm. Hozzáadom a gombócokat és még 20 percig főzöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése