Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. június 12., szerda

Karfiolos csirkefészek

Nagyon pasis, meg ettől aztán nől az izmom recept a fiam szerint, de azért belerejtettem egy kis zöldséget is a mannába.


Hozzávalók 2 adaghoz:
300 g csirkemell filé
260 g karfiol
frissen őrölt tarka bors

70 g sajt
2 db tojás

A karfiolt lereszelem tökreszelőn sózom és hagyom állni legalább 15 percet, ezután alaposan kinyomkodom.
Sajtot lereszelem, a 2/3-át a karfiolhoz keverem.

A csirkemelleket kicsit kiklopfolom, sózom, masszívabb felével lefelé sütőpapírra teszem. Megszórom alaposan borssal és meghintem a maradék sajttal.

A karfiolos sajtos cuccból fészket építek a húsokra, közepébe egy-egy tojást ütök.

Előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percet sütöm.

1 adag Karfiolos csirkefészek:
Kalória: 412 Kcal
Fehérje: 51 g
Zsír:19 g
Szénhidrát: 5 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése