Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. június 17., hétfő

Habos meggyes fagyi

Meggy ide meggy oda ez bizony őrölt édes lett és mégsem hízlal. Igazából habos meggyet készültem csinálni, jobban mondva félig meg is volt mire gyerekem odajött és megkérdezte fagyi nincs?...Dehogy nem mindjárt lesz, és bevágtam a fagyóba :D


Hozzávalók:
10 dkg friss magozott meggy
10 dkg eritrit
1 tojásfehérje
1 ek facsart citromlé


A meggyet magozom és villával összenyomkodom. A tojásfehérjét a por eritrittel jó keményre verem, hozzáadom a meggyet és a citrom levét, innentől mivel fagyosra kellett átkódolni az egészet, botmixerrel addig dolgozom amíg nagy lyukak kezdenek lenni az édességben, fagyóba teszem. Negyed óránként átkeverem kiskanállal eleinte óvatosan. 45-60 perc múlva kellemesen fagyos lesz.

Egész mennyiség:
Kalória: 67 Kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 0,3 g
Szénhidrát: 11 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése