Oldalak

Oldalak

2019. június 16., vasárnap

Töltött tojás gazdagon

Töltött tojás nem egy kimondott nyári étel, de ha rendesen van előkészítve és hűtve akkor az egyik legfinomabb laktató hideg ételek egyike. Minden meg van benne ami egy klassz ditához kell, fehérje, energia és alig egy kevésre szénhidrát is.


Hozzávalók: 
3 db főtt tojás
60 g krémfehérsajt
80 g laktózmentes tejföl (kb fél kis pohár)
1 tk mustár

1/2 lilahagyma
petrezselyem levél, bazsalikom levél

A három tojást megfőzöm, félbevágom a sárgáját kiveszem.
A tejfölt elkeverem a krémfehérsajttal, mikróban megolvasztom, homogénné dolgozom, aprított petrezselyemlevéllel és bazsalikomlevéllel megturbózom. Hozzáadok 1 tk mustárt és tojások főtt sárgáját, ha sósabban szeretnéd, akkor kóstolás után lehet sózni. Alaposan kikeverem, a tojásfehérjébe töltöm egy estére hűtőbe teszem, vagy reggel teszem hűtőbe és és ebédre, vacsorára összeér.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése