Oldalak

Oldalak

2019. június 10., hétfő

Csicseriborsós fetás spenót

Gyerekkorom nagy kedvence a spenót főzelék, szerencsére nálunk mindenki szereti a családban, a fiúk tükörtojást is nyomattak még hozzá, nem mintha nem lenne elég laktató a csicseriborsó és feta kombóval, de ők valahogy mindig azt hiszik: ha nincs hús, akkor legyen tojás, ha nincs tojás sem, akkor éhenhalás van.


Hozzávalók 3 adaghoz:
160 g friss spenót levél
4 dl laktózmentes tej (lehet növényi is)

6 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszolaj
150 g csicseriborsó
150 g feta sajt
5 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (75 g)

A spenót levelet tejjel és sóval annyira főzöm, amíg a tej felforr. Ezután félrehúzom a hőről, botmixerrel alaposan átturmixolom.
Elkészítem a hamis rántást: Egy kis fazékban 1 ek kókuszolajon lepirítok 6 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát, ezután a fokikat kiszedem kanállal egy habaró edénybe, úgyhogy amennyire csak lehet leszűröm az olajat róla. Hozzáadok 5 ek zabpehelylisztet, hőkiegyenlítéssel (a tejes spenót lével) csomómentesre kikeverem, majd az egészet vissza a spenótos főzelék alapba.
Visszateszem a hőre folyamatos keverés mellett besűrűsítem. Vigyázni kell, nem szabad ott hagyni, mert a tej nagyon könnyen leég.

Főtt csicseriborsóval és fetasajttal tálalom.

1 adag Csicseriborsós fetás spenót:
Kalória: 420 Kcal
Fehérje: 20 g
Zsír: 19 g
Szénhidrát: 38 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése