Oldalak

Oldalak

2018. május 31., csütörtök

Csirkés Enchilada

Kakas leves mellé ma a húst hússal evő srácaimnak készült egy könnyű kis csípős ebéd, mert már a hagyományos sült húsokkal tele lett a hócipőjük...nem is tudom ezt hova felírni.


Hozzávalók:
Katalán ragu csilipaprikával feltúrbózva
40 dkg filézett csirkecomb
1 gerezd fokhagyma
1 ek étolaj
8 dkg laktózmentes sajt

4 db Tortilla lap

Paradicsom szószhoz:
2 dkg laktózmentes sajt
1 dl paradicsompüré 
zöldfűszer nálam snídling
1 gerezd fokhagyma
1 ek jelölten gluténmentes zabpehely

A paradicsomszószhoz a pürét elkeverem a fokhagymával, snídlinggel.

A csirkecombot nagyon apróra vágom, olajon, fokhagymával lesütöm. Sózom hozzákeverem a Katalán raguhoz. Én csak a kétharmadát használtam fel, de lehet akár az egészet is, az egésszel számolok.
Hozzáadom a reszelt sajtot, Tortillába tekerem és sütöm 200°C-on 10-15 percet, sütőből kivéve, leöntöm paradicsom szósszal, kevés reszelt sajttal, visszateszem a sütőbe amíg a sajt megolvad.

Ha nem akarsz fokhagymát a szószba, akkor kihagyhatod, tegyél bele inkább csiliporból egy keveset.

Négy adag: 1908 Kcal / 129g Ch
1 adag:477 Kcal / 32g Ch









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése