Tiszta szerencse, hogy ma már lehet kapni olyan tésztákat, amiknek a szénhidráttartalma töredéke a sima boltiénál, így bátran bevethető diétában is.
Húsgolyókhoz:
400 g pulyka darálthús
1 tojás
1 ek dijoni mustár
só
1/2 vöröshagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 ek szénhidrátcsökkentő lisztkeverék vagy zabliszt
Mártáshoz:
1 kis pohár laktózmentes tejföl
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 tk dijoni mustár
só
2 dl víz
Golyókhoz a petrezselyemzöldet és a vöröshagymát felaprítom, hozzákeverem a többi hozzávalóhoz, diónyi golyócskákat készítek, amiket sütőben kb fél óra alatt 220°C-on megsütök. Ne száradjon ki, mert akkor nagyon magába szívja majd a mártást.
Közben elkészítem a másrást. A tejfölt kissebb fazékba teszem, hozzáaprítom a fokhagymát, beleteszem az aprított petrezselyemzöldet a sót és a mustárt, felöntöm a vízzel és kevergetés közben forralom 10 percig. Híg vízszerű, világos lé lesz, amikor beleteszem a húsgolyókat szépen besárgul és besűrűsödik.
10 dkg szénhidrátcsökentett Dia-wellness spagetti tésztával ettem. megvásárolható itt
Egy adag: 10 dkg húsgolyó és a 10 dkg tészta: 491 Kcal / 13,7g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése