Tiszta szerencse, hogy ma már lehet kapni olyan tésztákat, amiknek a szénhidráttartalma töredéke a sima boltiénál, így bátran bevethető diétában is.
Húsgolyókhoz:
400 g pulyka darálthús
1 tojás
1 ek dijoni mustár
só
1/2 vöröshagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 ek szénhidrátcsökkentő lisztkeverék vagy zabliszt
Mártáshoz:
1 kis pohár laktózmentes tejföl
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 tk dijoni mustár
só
2 dl víz
Golyókhoz a petrezselyemzöldet és a vöröshagymát felaprítom, hozzákeverem a többi hozzávalóhoz, diónyi golyócskákat készítek, amiket sütőben kb fél óra alatt 220°C-on megsütök. Ne száradjon ki, mert akkor nagyon magába szívja majd a mártást.
Közben elkészítem a másrást. A tejfölt kissebb fazékba teszem, hozzáaprítom a fokhagymát, beleteszem az aprított petrezselyemzöldet a sót és a mustárt, felöntöm a vízzel és kevergetés közben forralom 10 percig. Híg vízszerű, világos lé lesz, amikor beleteszem a húsgolyókat szépen besárgul és besűrűsödik.
10 dkg szénhidrátcsökentett Dia-wellness spagetti tésztával ettem. megvásárolható itt
Egy adag: 10 dkg húsgolyó és a 10 dkg tészta: 491 Kcal / 13,7g Ch
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése