Oldalak

Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Mandarinos-mézeskalács tiramisu

Nem tudom ki, hogy van vele, de ahogy eltünnek a karácsonyi ünnepek onnantól a mézekalács már nem téma, bekerül egy szép kis dobozba és következő évben lám meglepetés ott a tavalyi, aminek természetesen semmi baja nincs, mert a méz szépen tartósította. Az idén először készítettem gluténmentes mézeskalácsot Szafi reform csökkentett szénhdráttartalmú kenyér és péksütemény liszttel, de ebbe nem tettem annyi mézet amennyit szoktam a hagyományos mézeskalácsba, ezért úgy döntöttem inkább bedolgozom tiramisuba, ha mégsem állna el egy évig ne kelljen kidobni, mert azt a témát nagyon nem szeretem.





30 dkg gluténmentes mézeskalács
0,5 dl laktózmentes tej áztatáshoz, lehet mandulatej is
szafi reform bourbon vaníliás pudingpor megvásárolható itt
3 dl laktózmentes tej
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer megvásárolható itt
250 g laktózmentes mascarpone
1 dob rizstejszín
3 db mandarin

A mézeseket beáztattam tejbe, betettem hűtőbe. Délelőtt fogtam hozzá áztatni, időnként átforgattam kanállal, délután raktam össze az egészet, mert a mézes nem szívja meg magát olyan gyorsan, mint mondjuk egy sima babapiskóta. Ez egyébént az össz macera az édességgel.

A pudingpot felfőztem 3 dl tejben, hozzáadtam az édesítőszert, kihűtöttem, beletettem a mascarponét jól elkevertem, hozzáadtam a felvert rizstejszín 2/3-át.
Lerétegeztem az áztatott mézest a krémet és a kockázott mandarint, tetejére tettem a maradék tejszínt, egy órára hűtőbe tettem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése