A tejberizs nem a villámgyorsan elkészíthető nasik táborába tartozik, ezért nem is készült nálunk túl sűrűn..eddig. Főzni, kavargatni vagy fél órát, attól függ mekkora adag, aztán meglepik és már el is tűnt. Régebben én vízzel előfőztem a rizst ezzel kicsit csökkent a konyhában való ácsorgás ideje.
Ezzel a recepttel legalább a főzési idő lecsökkenthető+ a gyereket nem engedem a konyhába hátha megéri a hűtési szakaszt is.
😉
Ezzel a recepttel legalább a főzési idő lecsökkenthető+ a gyereket nem engedem a konyhába hátha megéri a hűtési szakaszt is.

Villámgyors tejberizs ( nagy adag )
6 ek rizs
0,5 l kókusztej
4-5 ek édesítő/ ízlés kérdése
1 ek citromlé+reszelt héja
3 db sárgabarack darabolva
Kókuszpehely díszítésnek
0,5 l kókusztej
4-5 ek édesítő/ ízlés kérdése
1 ek citromlé+reszelt héja
3 db sárgabarack darabolva
Kókuszpehely díszítésnek
A titok annyi, hogy a rizst kávédarálón nagy szeműre darálom, akkorára, mint a durva só. Felöntöm tejjel, hozzáadom a citromot és a reszelt héját, folyamatosan kevergetem. Forrás után pár perc múlva már kész is, ekkor adom hozzá az édesítőt, és a darabolt barackot. Kókuszpehellyel szórom.
Hidegvízbe téve hűtöm, ha langyoskás mehet a hűtőbe 7 C°-ra, vagy akár ehető melegében is.
Hidegvízbe téve hűtöm, ha langyoskás mehet a hűtőbe 7 C°-ra, vagy akár ehető melegében is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése