Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Tükörfasírt Ördögszekér salátán

Fasírthoz:
500g pulyka darálthús
1 tojás

Bors
Fokhagyma
Petrezselyemzöld
Nagy marék zabpehely
Fűszerpaprika
+ adagonként 1-1 tojás, én ötöt készítettem


Salátához:
Piros és zöld paprika
500 g ördögszekér gomba

Bors
Kakukkfű
Fehér balzsamecet
Olivaolaj
A fasírt hozzávalóit összekeverem, nagy gombocokat gyúrok réteszem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, szétlapítom és kis fészket készítek belőle. A fészek közepére ütöm a tojást. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütöm.
Közben elkészítem a salátát.
A gombát felszeletelem, oliván elkezdem lesütni, adok hozzá kakukkfüvet, sót és borsot. A paprikát vékony csíkokra vágom, amikor a gomba félig összeesett hozzáadom, öntök rá balzsamecetet kb egy kanálnyit, és addig sütöm amig az összes leve el nem párolódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése