Burgonyás krokett burgonya nélkül, hát ez valami csúcs! Ha nem tudsz már mit kezdeni a rengeteg cukkinivel, dolgozd be krokettnek és megnyalod mind a tíz ujjad utána. Sütőben sütve, nemcsak a kalória tartalmát tudod alaposan lecsökkenteni, de burgonya menetessége miatt a szénhidrát tartalma is messze elenyészik az eredeti mellett.
Hozzávalók:
400 g cukkini (2 kicsi db)
100 g reszelt sajt
220 g zsemlemorzsa (tk tenyérből készült)
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
csipet só
A cukkinit nagyra reszelem, sózom, majd kinyomkodom.
Elkészítem a zsemlemorzsát gyorsított változatban, ami tk kenyér pirítva és aprítógépben darálva, de lehet venni is készen, sőt lehet venni készen gm morzsát is a Barbara féle pl nekem nagyon tetszik.
Összekeverem az összes többi hozzávalóval, a zsemlemorzsát úgy adom a keverékhez, hogy folyamatosan adagolom kanállal, amíg formázható masszát nem kapok. Először golyókat készítek, majd a szokásos krokett formát kialakítom.
Marad egy kicsike morzsa, ebbe beleforgatom a krokettet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 1 ek olajjal lekenem, vagy olaj sprével lefújom.
180°C-on sütöm 25 percet.
Egész mennyiség 440 g ~10 db:
Kalória: 1273 Kcal
Szénhidrát: 86 g
~1 db Sajtos cukkini krokett:
Kalória: 127 Kcal
Szénhidrát: 9 g
100 g Sajtos cukkini krokett:
Kalória: 298 Kcal
Szénhidrát: 20 g
*IR, PCOS diétában: 2/3 lassú felszívódású ch 1/3 gyors ch a zsemlemorzsa miatt, így tízóraira, uzsonnára, vacsorára kiváló. Reggelire és pótvacsorára nem alkalmas.
*Gyomorfekély, GERD, gastritis esetén fokhagyma helyett snídlinggel.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése