Azért hamis vadas, mert elfogyott a tejföl és kicsit más konyhatechnólógiát használtam, mint egyébként a vadashoz szoktam, így tartalmasabb vacsora lett belőle. Na és főleg azért is, mert a héten lesz még egyszer vadas mártással készült étel, ténylegesen, rendes formában és egy héten kétszer ugyanaz már nem kellene a finnyásoknak.
Hozzávalók:
400 g darált hús
petrezselyemzöld
só
1 db tojás
1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150 g sárgarépa
200 g zeller
150 g petrezselyem gyökér és zöld
2 ek mustár
1/2 vöröshagyma
2 db babérlevél
1 ek teljeskiőrlésű tönköly liszt
A húsgombóc hozzávalóit alaposan elkeverem, kicsike gombócokat készítek. Olaj menetes serpenyőben rázogatva kérgesre sütöm.
A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszelem, mindezt hozzáadom a húsgombócokhoz.
Sózom, hozzáadom az aprított hagymát és a babérlevelet és egy marék petrezselyemzöldet. (ha nem vagy gyomorbeteg, akkor mehet bele fehérbors, egyébként nem)
Hozzáadom a mustárt is.
Mivel nem lesz tejföllel összepürésítve ezért 1 ek teljeskiőrlésű tönköly liszttel megszórom és összefőzöm.
Felöntöm leves lével, csak annyival, hogy félig ellepje a húsgombócokat, lefedem és az egészet készre főzöm. Ha nincs leveslé, pl nekem, most nyáron nincs, akkor jó a sima víz is.
Én sós vízben főtt kölessel tálaltam.
Egész mennyiség 1000 g:
Kalória: 1005 Kcal
Szénhidrát: 72 g
(2/3 lassú felszívódás ch, 1/3 gyors felszívódású ch)
*IR, PCOS diétához sokkal kompatibilisebb ez a recept, mivel nincsenek pürésítve a zöldségek. Ebédre és vacsorára mehet kiszámolva a megfelelő mennyiségű köles hozzá.
*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben nincs külön megjegyzés.
*Vesebeteg diétában az egész adag Feh menyisége:106 g
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése