Gyors nyári gyümölcsös kevertpitére mindig számíthatok, ha valami finomságra vágyunk vagy csak egyáltalán megunom a sósat. Majdnem minden hétköznap egyszer bevetésre kerül valamilyen formában, most a rengeteg ribizli maradékát dolgoztam be pitébe, tettem hozzá túrót is, így még laktatóbbra sikerült, olyan igazi kényeztető, frissítően citrusos mégis édes uzsonna.
Hozzávalók:
200 g zabpehely
1 csapott ek utifű magliszt
1/2 cs sütőpor
100 g túró
3 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
1 ek citrom leve és reszelt héja
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tk gyömbér reszelve
A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban.
Külön tálba villával vagy botmixerrel alaposan elkeverem a nedves alapanyagokat.
A két készt összekeverem és hozzáadom a ribizlit.
28*20 cm sütőpapírral kibélelt tepsibe sütöm 190°C-on 45 percet. Amikor megsült kinyitom résre a sütőajtót és várok egy kicsit így nem esik össze.
Egész mennyiség:
Kalória: 1745 Kcal
Szénhidrát: 140 g
*IR diéta, PCOS: fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így délután uzsonnára fogyasztható.
Fogyás esetén délelőtt vagy kora délután ajánlott, este már nem.
*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben a ribizlit savassága miatt fellángolt időszakban mellőzni kell, helyette mehet fahéjban hempergetett alma vagy körte.
*Vesebeteg diétában figyelembe kell venni, hogy fehérjedús a desszert Az egész mennyiség feh. tartalma: 76 g
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése