Oldalak

Oldalak

2020. július 5., vasárnap

Citromos-gyömbéres ribizlipite

Gyors nyári gyümölcsös kevertpitére mindig számíthatok, ha valami finomságra vágyunk vagy csak egyáltalán megunom a sósat. Majdnem minden hétköznap egyszer bevetésre kerül valamilyen formában, most a rengeteg ribizli maradékát dolgoztam be pitébe, tettem hozzá túrót is, így még laktatóbbra sikerült, olyan igazi kényeztető, frissítően citrusos mégis édes uzsonna.



Hozzávalók:
200 g zabpehely
1 csapott ek utifű magliszt
1/2 cs sütőpor
100 g túró
3 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
1 ek citrom leve és reszelt héja
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tk gyömbér reszelve

A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban. 
Külön tálba villával vagy botmixerrel alaposan elkeverem a nedves alapanyagokat. 
A két készt összekeverem és hozzáadom a ribizlit. 

28*20 cm sütőpapírral kibélelt tepsibe sütöm 190°C-on 45 percet. Amikor megsült kinyitom résre a sütőajtót és várok egy kicsit így nem esik össze.

Egész mennyiség:
Kalória: 1745 Kcal
Szénhidrát: 140 g

*IR diéta, PCOS: fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így délután uzsonnára fogyasztható.
Fogyás esetén délelőtt vagy kora délután ajánlott, este már nem.

*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben a ribizlit savassága miatt fellángolt időszakban mellőzni kell, helyette mehet fahéjban hempergetett alma vagy körte.

*Vesebeteg diétában figyelembe kell venni, hogy fehérjedús a desszert Az egész mennyiség feh. tartalma: 76 g

Jó étvágyat kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése