Madártej szelet a férjem nagy kedvence, elég régóta nyúz érte, csak marhára nem volt kedvem piskótát sütni, aztán rájöttem, hogy azért ezt is meglehet ám oldani sütés nélkül, ráadásul úgy, hogy diétás is legyen. Mindig mondom, hogy nem olyan nagy baj az ha valaki lusta a sütéshez, mint a raklap..sőt, legalább megszületnek az instant megoldások is.
"Tészta" hozzávalói:
200 g Gullon cukormentes keksz
0,5 dl mandulatej
Dia-wellness bourbon vaníliás édesítőszer vagy amit használsz
Krémhez:
80 g Dia-wellness főzős vaníliás pudingpor (lehet zabpudingpor vagy steviás pudingpor is)
4 dl mandulatej
*Ha más pudingot használsz 2 ek 4x-es erősségű édesítőszer, a Dia-wellnesst, akkor ez nem kell hozzá édesítőszer.
6 db lapzselatin
+
4 dl cukormentes Hulala növényi tejszínhab
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 zcs expressz zselatin fix
0,5 dl tejben kikeverem a vaníliás édesítőszert. Sütőpapírral bélelt 18x25 cm-es tepsibe teszem a kekszet, meglocsolom a vaníliás tejjel.
Felfőzöm a pudingot a maradék 4 dl tejjel, hagyom langyosra hűlni.
Habbá verem az édesítőszerrel és a zselatin fixszel a tejszínt, amíg hűl a puding beteszem a hűtőbe. Amint langyos a puding, botmixerrel átdolgozom, hogy homogén és krémes legyen, közben hozzácsorgatom a felolvasztott lapzselatint. Fele tejszínt beleforgatom. Majd ráteszem a kekszre. Én nemes egyszerűséggel mivel nem vagyok cukrász és nincsenek eszközeim, fogtam a gyerek szögmérőjét és ezzel szépen eligazítottam. :D
Ennek a tetejére tejbe áztatott keksz kerül, majd a maradék tejszínhab.
Mehet a hűtőbe 1 órára. Margóra megjegyzem nagyon kár volt alá a sütőpapír, mert nélküle sokkal könnyebb lett volna kiszednem a tepsiből.
Egész mennyiség 850 g:
Kalória: 2081 Kcal
Szénhidrát: 209 g
100 g Diétás Madártej szelet:
Kalória: 244 Kcal
Szénhidrát: 25 g
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése