Mai ebéd csirkeszárny variáció lesz brokkolis barna bulgúr körettel. A köret 100% nem fog tetszeni a családnak pedig nincs más..Megszoksz vagy megszöksz élet következik, nem főzök két félét többet. Rettentő méricskélő receptet most nem fogtok kapni, mert ehhez nem kell, egyből a titokra nyitok.
Csirkeszárnyat sós vízben megfőzöm, fele adagot sóval és füstölt paprikával megszórom. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe teszem. Másik felét sózom, barna rizslisztbe forgatom és mehet ez is egy sütőpapírral bélelt cserépedénybe. Nem fedem le, csak simán 190°C-on addig sütöm amíg a paprikás csirkeszárny szép nem lesz. A rizslisztesnek nem lesz semmi színe, az úgy jó.
Közben készül a bulgúros köret.
sós vízben felteszem a brokkolival együtt főni a bulgúrt, amikor alaposan kipattogott a bulgúr leszűröm, elkeverem sörélesztőpehellyel, ha kell akkor még megsózom.
Kontakt grillben a három szeletre vágott grill sajtot meggrillezem.
Kb 25 perc alatt elkészült minden.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése