Oldalak

Oldalak

2020. június 17., szerda

Tökmagos szénhidrát csökkentett gyökérkenyér

Gyors kenyérsütés legegyszerűbb módja a ciabatta készítés, azt is írhatnám ez a lusták tökéletesen finom kenyere. Csak gyúrod, keleszted negyed órát, össze-vissza tekergeted, zsupsz a sütőbe és fél óra múlva már illatozik is a meleg kenyérke. 



Hozzávalók:
200 g Dia-Wellness 50-es liszt
1 ek sikér (12 g)
1 tk por élesztő (3 g)
2 dl langyos víz
1 púpos kk só
1 marék natúr tökmag (20 g)
1 ek olivaolaj

A lisztet átszitálom, mert elég tapadós, a végén a szitában maradt rostot is a lisztre szórom, hozzáadom a sikért, a sót. Alaposan elkeverem.

A lisztben kis helyet készítek, beleöntöm az olivaolajat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt.

Összedolgozom, negyed órát hagyom kelni, mivel tegnapra hűvös lett, ezért az 50°C-os sütőbe kelesztetettem, majd kivettem hosszúra sodortam, megcsavartam párszor. 

Langyos vízzel lelocsoltam és ment a 200°C-os sütőbe 30 percre.

Sütőből kivéve újra meglocsoltam vízzel, konyharuhába bugyolálom és hagyom kihűlni.

Egész mennyiség 380 g:
Kalória: 1330 Kcal
Szénhidrát: 83 g

100 g Tökmagos szénhidrát csökkentett gyökérkenyér:
Kalória: 350 Kcal
Szénhidrát: 22 g








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése