Oldalak

Oldalak

2020. június 19., péntek

Levendulás áfonyás muffin (zabpelyhes, IRdiéta)

Közkívánatra a Levendulás szedres muffinom olcsóbb, de ugyanolyan finom kistestvére is kisült a héten. Még egyenlőre nem tudom nekem melyik tetszik legjobban.


Száraz alapanyagok hozzávalói:
170 g zabpehely darálva
30 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 csapott ek utifű magliszt (8 g)
1 kk sütőpor (3 g)
1 kk szódabikarbóna
125 g áfonya
2-3 szál levendula virág
1 ek sáfrányos szeklice (elhagyható)

Nedves alapanyagok hozzávalói:
1 púpos ek joghurt (70 g) lehet növényi is
1 tojás
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
20 ml olaj
2,5 dl tej-lehet magtej is


A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem.

A nedves alapanyagokat egy másik tálban szintén kikeverem, az édesítő azért kerül ide, hogy elolvadjon.

A két részt elkeverem egymással.

8 muffin formába osztom. 190°C-on sütöm 40 perecet.

Fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így ez a muffin tízóraira tökéletes választás. 
Amennyiben a joghurt és a tej növényi származék, mehet  vacsorára. Ez utóbbi esetben 15 g ch lesz 1 db muffinban.

Egész mennyiség 8 db:
Kalória: 1252 Kcal
Szénhidrát: 139 g

1db Levendulás áfonyás muffin :
Kalória: 157 Kcal
Szénhidrát: 17 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése