Oldalak

Oldalak

2020. június 16., kedd

Levendulás szedres muffin (szénhidrát csökkentett)

Évek óta elképesztő népszerűségnek örvend a levendula, így most, hogy nekem is van egy gyönyörű csokrom a limonádé mellé egy lazán összedobós, könnyű, nyár csalogató muffint is készítettem.



Hozzávalók száraz alapanyagok:
200 g Dia-wellness 50%- al csökkentett lisztkeverék
1 kk sütőpor
1 késhegy szódabikarbóna
1 ek sáfrányos szeklice (elhagyható)
2-3 szál levendula virág
100 g szeder

Hozzávalók nedves alapanyagok:
1 tojás
1 púpos ek joghurt (70 g)
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
20 ml olaj
1,5 dl tej vagy növényi tej

Külön kikeverem a száraz alapanyagokat egy tálban. 
Ezután külön kikeverem a nedves alapanyagokat egy tálban (az édesítő azért van ide írva, hogy elolvadjon)

A két tál tartalmát összekeverem. 9 muffin formába kanalazom.

190°C-on sütöm 35 percig.


Fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így ez a muffin tízóraira tökéletes választás. 
Amennyiben a joghurt és a tej növényi származék, mehet  vacsorára.  Ez utóbbi esetben 8 g ch lesz 1 db muffinban.

Egész mennyiség 9 db:
Kalória: 1114 Kcal
Szénhidrát: 90 g

1 db Levendulás szedres muffin:
Kalória: 124 Kcal
Szénhidrát: 10 g 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése