Oldalak

Oldalak

2020. június 26., péntek

Selymesen lágy csokikrém

Amikor valami jó kis csokisat ennénk, de tészta nem kell hozzá, akkor szoktam készíteni gyerekemnek ezt a kis krémecskét. Persze régebben fehér liszttel készült, aztán észrevétlen áttértem a tk lisztre, és a csokikrém imádat még mindig tart. 
Most mivel rengeteg ribizli termett bőségesen megturbóztam friss gyümölccsel is.



Hozzávalók 3 adaghoz:
3 dl tej
0,5 dl főzős tejszín
2 púpos ek TBL 65 g (teljes kiőrlésű tönköly liszt, de lehet más rostosabb liszt is)
1 ek 4-xes erősségű édesítőszer
2 púpos ek holland kakaópor (15 g)
1 tojás sárgája
+120 g friss ribizli 

A száraz alapanyagokat alaposan elkeverem. 
Külön kikeverem a tejet a tejszínnel. 

A száraz alapanyaghoz adom a tojássárgáját és a tejszínes tejet, majd az egészet felfőzöm.

Amikor kész, botmixerrel átdolgozom így igazán lágy lesz, hozzá keverem a ribizlit. Poharakba adagolom és mehet a hűtőbe.


Egész mennyiség 3 adag: 
Kalória: 570 Kcal
Szénhidrát: 60 g

1 adag:
Kalória: 190 Kcal
Szénhidrát: 20 g

*IR diétában uzsonnára jó a gyümölcscukor és a tejcukor miatt.

*Gyomorbetegség, GERD, ac/ch gastritisben laktózmentes tejtermékkel vagy magtejjel az emésztőrendszer kímélése miatt. Fellángolt, gyulladt időszakban ribizli nélkül.

*Vesebetegségben a kakaó miatt nem ajánlott.

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése