Oldalak

Oldalak

2020. június 26., péntek

Fahéjas zabkása

Kétség sem fér hozzá, hogy fahéj mániásak vagyunk, legalábbis a gyerekem és Én biztosan! Nálunk a fahéjat el sem lehet tenni, kb a mindenbe IS jó fűszer, gyerek pl a kakaóját is megszokta vele borítani, de nálam a kávétól a főtt vagy sült kajáig tényleg bármiben előfordulhat. Valószínű a cukorháztartásom igényli a támogatást, vagy csak szimplán indiai voltam előző életemben és mert jó kislány lehettem, így a Gangesztól ide reinkarnálódtam a halfőzés fellegvárába, csak a fahéj mánia beütés megmaradt, így aztán megy doszta a zabkásába is.




Hozzávalók 1 adaghoz:
4 ek zabpehely (35 g)
1,5 dl forró víz, vagy kókusztej
1 kk 4x-es erősségű édesítőszer 
Fahéj ízlés szerint

Teljesen egyszerű a történet keverj össze mindent, öntsd le forró vízzel vagy magtejjel, hagyd állni legalább 5 percet, majd fahéjjal és édesítőszerrel megborítva fogyaszthatod. 

Egész mennyiség vízzel készítve:
Kalória: 136 Kcal
Szénhidrát: 20 g 

*Ribizli miatt gyors felszívódású ch-ot is tartalmaz ezért IR diétában kiváló reggelire és tízóraira és vacsorára. 

*Gyomorfekély, GERD, akut és ch gastritisben az egyik legtökéletesebb választás, a zabból keletkező nyák a gyomrot bevonja és védi a savtól. 

*Vesebeteg diétába beilleszthető, alacsony fehérje tartalma miatt és emellett laktató is. 1 adag Feh. tartalma 6 g.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése