Ma egy könnyű, de mégis laktató húsmentes ebédre vágytam, jobban mondva simán tudtam, hogy nudli nap lesz, csak a túrót felejtettem el megvenni hozzá. Aztán eszembe jutott, hogy hónapok óta senyved még két édesburgonya a krumplik közt hemperegve, úgyhogy mégis nudli nap lesz, de még milyen.
Hozzávalók 4 adaghoz:
100 g édesburgonya
300 g zabpehely darálva
1 db tojás
1 dl víz + só
Prézlinek 30 g kókuszreszelék és eritrit.
Vegyes bogyós gyümölcsök:
100 g eper,
100 g ribizli
100 g áfonya
A nudli minden hozzávalóját kikeverem, csíkokra sodrom, majd felvágom és sós vízben kifőzöm.
Édesítős kókuszreszelékben meghempergetem, végül gyümölccsel tálalom.
Egész mennyiség 4 adag:
Kalória: 1672 Kcal
Szénhidrát: 211 g
1 adag Nyári édesburgonya nudli:
Kalória: 418 Kcal
Szénhidrát: 52 g
*IR diétában tökéletes ebéd, a nudli meglepően hosszan telít, lehetne fél adagot vacsorára a gyümölcsök nélkül is, de szerintem az már mennyiségre kicsi lenne, vagy csak én vagyok ilyen nagy evő.
*Gyomorfekély, GERD, ac,ch gastritis fellángolt akut szakaszában bogyós gyümölcsök nélkül, fahéjas édesítővel kikevert joghurttal inkább, mert a bogyós gyümölcs savassága biztosan panaszokat fog okozni. A zabpehely viszont kifejezetten jótékony hatású a gyomor nyálkahártyára.
*Vesebetegeknek napi össz fehérjebevitelt figyelembe kell venni. 1 adag Feh mennyisége: 15 g
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése