Oldalak

Oldalak

2020. június 25., csütörtök

Ribizlis zabkása

Már alig vártam, hogy ribizlis időszak legyen, végre megpakolhattam a zabkásámat vele.



Hozzávalók 1 adaghoz:
4 ek zabpehely (35 g)
35 g friss ribizli
2 dl forró víz, vagy kókusztej
1 kk 4x-es erősségű vaníliás édesítőszer 

Teljesen egyszerű a történet keverj össze mindent, öntsd le forró vízzel vagy magtejjel, hagyd állni legalább 5 percet majd fogyaszthatod. Ha nincs vaníliás édesítőszered lehet sima is.

Egész mennyiség vízzel készítve:
Kalória: 256 Kcal
Szénhidrát: 23 g 

*Ribizli miatt gyors felszívódású ch-ot is tartalmaz ezért IRdiétában kiváló tízóraira és uzsonnára. Reggelire és vacsorára viszont nem.

*Gyomorfekély, GERD, akut és ch gastritisben a ribizli savassága miatt aktív, fellángolt szakaszban ne fogyszd, válassz helyette kókuszos, vagy fahéjas zabkását.

*Vesebeteg diétába beilleszthető, alacsony fehérje tartalma miatt és emellett laktató is. 1 adag Feh. tartalma 6 g.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése