Oldalak

Oldalak

2020. június 16., kedd

Pirított spárgás nyúltokány

Hát igen eddig tartott a családnál a hétvégi hús túltengés utáni pihentetem a hasamat idő. Egy napig bírták, már fecske módjára tátották a szájukat a következő húsért..na mondom akkor kicsit könnyebben emészthető falatot kreálok és úgy, hogy a puliszka gyomoromnak is jó legyen.
Egytálétel féleség következik. Azért féleség, mert a köret külön került mellé, a lényeg, hogy viszonylag gyorsan elkészült és az nyúlhúsba minden zöldség íze és zamata rendesen beleillant. 



Hozzávalók:
500 g nyúl eleje
270 g kaliforniai paprika
115 g spárga
100 g borsó
őrölt rozmaring
aprított snídling
3 ek olivaolaj
2x1 dl víz

*bors és hagyma (csak ha nem vagy fekélyes vagy gyomorbeteg)

Kétféleképpen készülhet: az egyik ha nincs gyomorbeteg a családban, akkor a rozmaringgal alaposan beszórt nyulat olivaolajon magas hőn lepirítom, amikor szép kérges lett, akkor adom hozzá az egy kicsi fej vöröshagymát karikázva, és a fűszereket, zöldségeket. Felöntöm vízzel, lefedem és párolom. Amikor elpárolog a víz, akkor kap megint 1 dl vizet, kb mire összesűrűsödik addigra a nyúl el is készül.

A másik variáció: ami nálunk miattam készül így, hogy a vöröshagyma és a bors kimarad. Csak a rozmaringos nyúlat pirítom magában, majd megy rá a zöldség és az 1 db víz. Fedő alatt párolás tovább, kap újabb 1 dl vizet, végül sűrűre főzöm.

Mindkét esetben a spárga már csak egészen a vége felé kerül bele, amikor a hús majdnem tökéletese puha, hogy ne essen szét.

Mellé nálunk a családnak sima tészta, nekem ch csökkentett Dia-wellness tészta főtt.

Egész mennyiség tészta nélkül:
Kalória: 1260 Kcal
Szénhidrát: 29 g (Lassú felszívódású szénhidrát)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése