Oldalak

Oldalak

2020. június 6., szombat

Gyömbéres rebarbarás zabgolyó

Tegnap a heti bevásárláson megláttam, hogy akciós a rebarbara, azonnal vennem kellett. Igazából nem is tudtam miért veszem, nem volt benne a jövő heti tervemben sem a hétvégiben, csak annyira, de annyira szeretem, hogy muszáj volt. Már előre csorgott a nyálam, ahogy a savanykás és a brutál édes íz összecsap benne...hmm..na, de ma reggel jött a dilemma mi készüljön? A rebarbara pite annyira uncsi, vagy inkább csak nincs kedvem pitét készíteni, leves most nem készülhet, mert újborsó szezon van, az ilyenkor minden más levest messze kiűz a házból, aztán eszembe jutott a zabgolyó, mint egy szikra..temérdek dolgom mellett, igazi újdonság lesz, minimál munkával..NAA ez a nekem való recept.



Hozzávalók:
260 g (3 nagy szál) rebarbara
240 g ( 1 nagy darab) alma-tisztítva 160 g
50 g zabpehely
50 g zabkorpa
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 karika gyömbér

A rebarbarának a szálas héját lehúzom, nem dobom ki, hanem a lekarikázott rebarbarával együtt kevés vízben pár pillanat megfőzöm. Csak azért nem dobom ki a lehúzott lehúzott héját, mert a főzött vízből szörpöt készítek majd és így szép színes lesz. Ha nem készítesz szörpöt, akkor a szálakat nyugodtan dobd ki. A vízbe nem kerül semmilyen fűszer sem édesítő.

A rebarbarát kiszedem egy kis tányérra, hagyom langyosra kihűlni.

Az almát nagy lyukon lereszelem, a rebarbarát villával összenyomom, hozzáadom a reszelt gyömbért, édesítőszert. Végül elkeverem a zabpehellyel és a zabkorpával. Mehet a hűtőbe kb 1 órára, hogy a zabpehely és a zabkorpa megszívja magát.

Golyócskákat készítek. A golyócskákat bármibe forgathatod kedved szerint. Én most kókuszba forgattam. 
Igazi üdítő, lágyan omló mannát kapsz.

Egész mennyiség 18 db:
Kalória: 456 Kcal
Szénhidrát: 78 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)

1 db golyó:
Kalória:25 Kcal
Szénhidrát: 4,3 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése