Oldalak

Oldalak

2020. június 7., vasárnap

Rebarbara szörp cukormentesen

Készíts univerzális rebarbara szörpöt cukormentesen. Bármilyen időjárásban bevetheted, hiszen enyhén savanykás ízével hidegen fogyasztva felüdít a nyári tikkadtságból, melegen fogyasztva, átjárja a lelked. A rebarbara szörp felhígítva gyümölcsleves vagy kompót alapnak is tökéletes.


Hozzávalók:
450 g rebarbara
2 liter víz
20 g gyömbér reszelve
4 ek 4x-es erősségű édesítőszer

A rebarbara szálas héját lehúzom, de nem dobom ki, hanem kis fazékba teszem, hozzá karikázom a rebarbarát is és reszelem a gyömbért. Felöntöm vízzel, addig főzöm, amíg a rebarbara teljesen szét nem fől.
Villával a rebarbara szálat, mint egy spagettit feltekerem és kidobom. (Ez azért került bele, hogy szép színes legyen a szörp.)

A rebarbarát botmixerrel pürésítem, újra forralom, majd szűrőn átpasszírozom. A megmaradt levet visszateszem a hőre, hozzáadom az édesítőszert, újra forralom, majd üvegekbe teszem. 

Tartósítószer nélküli szörp. Hűtőben egy hétig biztosan eláll, tovább még nem próbáltam.

Egész mennyiség 2 liter:
Kalória: 95 Kcal
Szénhidrát: 12 g

1 dl Rebarbara szörp:
Kalória: 5 Kcal
Szénhidrát: 0,6 g 
(Közepes és lassú felszívódású ch közt van a GI-e a főzés és pürésítés miatt, ch-t 2 dl szörp fogyasztása alatt nem számolunk)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése