Oldalak

Oldalak

2020. június 30., kedd

Bazsalikomos páccal sült csirkemell

Az összedobálós tepszis vacsorák a legjobbak szerintem, bár még mindig elcsodálkozok azon, hogy valami amit csak beledobálsz egy edénybe és bevágod a sütőbe, hogy lehet mégis ennyire finom, de az lesz, mert klasszul összesülnek az ízek akár egy kemencés bulinál.



Hozzávalók:
100 g csirkemell
1 nagy bocskor paprika (170 g)
250 g csiperke
1 db sárgarépa (110 g)
bazsalikom
2 ek olivaolaj


A csirkemellet enyhén sózom, sütőpapírra fektetem.

Az olajat kikeverem aprított bazsalikommal, sóval, majd a zöldségeket alaposan elkeverem ezzel a páccal, végül az egészet ráhalmozom a húsra. A sütőpapír lelógó szélével betakarom.

Mehet a sütőbe 200°C-ra.

Egész mennyiség:
Kalória: 359 Kcal
Szénhidrát: 22 g

*IR diéta: nálam ez vacsora lett, a lassú felszívódású zöldségeknek hála. Ezt kipótoltam még egy kicsike szelet tk bucival, bár lehet a 22 g ch is elég lett volna. 

*Gyomorfekély, GERD, ac.ch gastritisben, mivel fűszermentes és igen kevés zsiradékot tartalmaz, ezért optimális ebédre is és vacsorára is valamilyen savszívó körettel: bulgur, hajdina, vagy egy napos száraz kenyérrel kiegészítve.

*Vesebeteg diétában az egész napi fehérje bevitelt figyelembe kell venni. Ennek az adagnak a össz Feh. tartalma viszonylag csekély: 34 g.

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése