Oldalak

Oldalak

2020. július 2., csütörtök

Házi tejszínes eper fagyi (fagyigép nélkül)

"Eper fagyi, eper fagyi hű, de finom.." és gép nélkül is elkészül, semmi extra dolog nem kell hozzá. Nekem személy szerint édes lett, de a fiam szerint tökéletes, úgyhogy így marad a recept.



Hozzávalók:
200 g eper
2 dl joghurt (300 g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl cukormentes habtejszín +1 ek 4x-es erősségű édesítőszer 

Az eper 2/3-át, édesítőszert a joghurttal botmixerrel eldolgozom, beleteszem a maradék darabolt epret, fagyóba teszem.
Fél óra múlva felverem az édesítőszerrel a habtejszínt és a joghurtos eperhez keverem óvatosan. 
Mehet az egész a fagyóba. Kívülről befelé haladva villával óvatosan összekeverem fél óránként. Kb 4 óra alatt elkészül.

Egész mennyiség 700 g:
Kalória: 755 Kcal
Szénhidrát: 30,5 g (gyors felszívódású ch)

*Fogyás esetén, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. 10 dkg fagyiban 3 g ch és 75 Kcal van.

*IR diétában délután fogyasztható, akinek kell lassú felszívódású ch-val pótolva.

*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben csak nagyon érett eperrel készítsd.

*Vesebeteg diétában az egész napi fehérje bevitelt figyelembe véve lehet fogyasztani. Egész mennyiség Feh tartalma: 12 g

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése