"Eper fagyi, eper fagyi hű, de finom.." és gép nélkül is elkészül, semmi extra dolog nem kell hozzá. Nekem személy szerint édes lett, de a fiam szerint tökéletes, úgyhogy így marad a recept.
Hozzávalók:
200 g eper
2 dl joghurt (300 g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl cukormentes habtejszín +1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Az eper 2/3-át, édesítőszert a joghurttal botmixerrel eldolgozom, beleteszem a maradék darabolt epret, fagyóba teszem.
Fél óra múlva felverem az édesítőszerrel a habtejszínt és a joghurtos eperhez keverem óvatosan.
Mehet az egész a fagyóba. Kívülről befelé haladva villával óvatosan összekeverem fél óránként. Kb 4 óra alatt elkészül.
Egész mennyiség 700 g:
Kalória: 755 Kcal
Szénhidrát: 30,5 g (gyors felszívódású ch)
*Fogyás esetén, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. 10 dkg fagyiban 3 g ch és 75 Kcal van.
*IR diétában délután fogyasztható, akinek kell lassú felszívódású ch-val pótolva.
*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben csak nagyon érett eperrel készítsd.
*Vesebeteg diétában az egész napi fehérje bevitelt figyelembe véve lehet fogyasztani. Egész mennyiség Feh tartalma: 12 g
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése