Oldalak

Oldalak

2020. május 18., hétfő

Füstölt sajtszószos spagetti brokkolis gombócokkal

Megmaradt már-már sárgulásnak indult brokkoli bedolgozása nálam legtöbbször brokkoli fasírtként végződik. Most, hogy saláta vacsorákra váltottam, ebédre már nem annyira kívántam mellé a zöldet, így jött az ötlet megbolondítom egy kis füstölt sajtos tésztával..hátha szeretik majd egymást. Persze ezek ketten nagyon szeretik szeretik egymást, nekem meg új kedvenc kombóm született.



Brokkoli fasírt hozzávalói:
90 g nyers brokkoli
50 g nyers sárgarépa
csipet só
petrezselyem zöld
1 tojás
2 púpos ek zabpehely liszt (30 g)
1 tk olivaolaj

Füstölt sajtos spagetti hozzávalói:
150 g joghurt
50 g füstölt sajt
30 g szendvicskrém sajt
csipet só
140 g Dia-wellness ch csökkentett spagetti tészta

A zöldség fasírthoz a brokkolit apróra reszelem, a sárgarépát a nagy lyukon reszelem. Hozzáadom a csipet sót, zabpehely lisztet, aprított petrezselyemzöldet, tojást. 6 db pingpong labda méretű fasírtot készítek, kevés olivaolajjal megcsorgatom, sütőpapírral bélel tepsiben 190 °C-on készre sütöm.

Közben készítem a tésztát: 
A tésztát al'dentére főzöm. A joghurtot kikeverem a reszelt füstölt sajttal és a krémsajttal, csipet sóval a tésztához keverem. Hozzáteszem a brokkoligolyókat és kész.

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 1063 Kcal
Szénhidrát: 63,5 g

Egy adag:
Kalória: 532 Kcal
Szénhidrát: 32 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése