Oldalak

Oldalak

2020. április 13., hétfő

Zöldfűszeres-tormabundás rántott hús

Ha maradt egy kis torma még húsvétról, akkor egy keveset érdemes belőle megmenteni erre az ínycsiklandó falatra.



Hozzávalók 6 szelethez:
6 szelet karaj vagy csirkemell filé
2 tk torma
3 tk mustár
1 púpos ek tejföl
4 db tojás
aprított snídling
2 ek 50%-al csökkentett szénhidrát tartalmú Dia-wellness liszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
+ forgatáshoz 4-5 ek ugyanilyen liszt

A kiklopfolt húsokat sózom.

1 tk tormát, 2 tk mustárt, tejfölt kikeverem sóval. Ezzel a páccal bekenem a húsok egyik felét, ráteszem a másik szelet húst ezt is lekenem, ráteszem a harmadik szelet húst lekenem... 1 órát hagyom pácolni.

A tojást felverem 1 tk tormával, 1 tk mustárral, pici sóval. Hozzáadom a 2 ek lisztet, csomómentesre keverem. Hozzákeverem az aprított snídlinget.

A húsokat lisztbe forgatom, majd a tojásos bundába.

Felhevített kevés olajon megsütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése