Életemben nem voltam még ennyire elégedett teljeskiőrlésű pékáru sütéssel, mint most. Egyszerűen tökéletes lett, pedig csak egy egyszerű egynapos kovász van benne, nem dagasztottam, egy óra alatt elkészült.
Hozzávalók 13 db-hoz:
300 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
300 g BL 80-as kenyérlisztből 1 napos gyors kovász*
1 tk só
1/2 zcs por élesztő
2 dl langyos víz
50 g sikér
1 tk oliva olaj
70 g magvak (nálam: natúr tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag)
1 ek oliva olaj
Egy napos kovász receptjét ide kattintva éritek el
Sütés előtt napon elkezdem a kovászt készíteni, nem nagy macera csak reggel bekeverem, este 1x etetem és ennyi. Ezt a kovászt használom fel másnap.
A tk lisztet elkeverem a sóval és a sikérrel, a kovászt elkeverem az instant élesztővel, majd ezt a liszthez öntöm. Hozzáadok 2 dl langyos vizet. Kidolgozom, hagyom kb fél órát kelni, ha van időd egy órát is várhatsz.
Sütőt előmelegítem 190°C-ra.
Egy szilikon lapot lekenek 1 ek olajjal, megszórom vegyes magvakkal. Ráteszem a kelt kenyér tésztát, óvatosan kinyújtom.
Csillagszerűen felvágom, majd a szélesebb részéről feltekerem. Nekem az egyik szelet igen nagy lett, azt a végén még ketté vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. 190°C-on sütöm 30 percet.
Fele lassú felszívódású-fele gyors felszívódású ch. így IR estén tízóraira tökéletes megoldás.
Egész mennyiség összesen 780 g, 13 db 60 g-os stanglikra adagolva:
Kalória: 1991 Kcal
Szénhidrát: 275 g
1 db 60 g-os stangli:
Kalória: 153 Kcal
Szénhidrát: 21 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése