Oldalak

Oldalak

2020. április 9., csütörtök

Húsvéti répa roló

Ötletes répa roló húsvéti hidegtálnak, kézügyességet nem igényel maga a tészta a nagyjából gyúrd össze kategória, a töltelék pedig pulykasonkás, snídlinges nagyon húsvéti. 



Hozzávalók 12 db-hoz:
50 g fehér tönköly liszt
200 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 tojás
150 g vaj
1 tk só
10 ml víz (1-2 ek) csak annyi amivel nyújtható tésztát kapsz, ne legyen lágy, inkább masszív

A liszteket a sóval elkeverem. Hozzáadom a hűtő hideg vajat darabokban tenyerem közt elmorzsolom. Hozzáütöm a tojást, pár ek vizet óvatosan adagolok hozzá. Keményebb, de nyújtható tésztát készítek. Nem gyúrom sokáig, mert különben rágós lesz a tészta, éppen csak annyira, hogy összeálljon. 

Zacskóba tekerve megy a hűtőbe 1 órára.

Kiveszem a hideg tésztát, pár mm vékonyra nyújtom, tetszőleges vastagságra vágom derelyevágóval. 
Kicsi roló rúdra tekerem úgy, hogy a tészta szélei picit fedjék egymást, tetőcserép szerűen. Nem kell előtte a formát vajazni, mert a tészta elég vajas, simán le fog jönni róla.

190°C-on 10 perc alatt készre sütöm. Megvárom amíg picit hűl a tészta és a forma, ezután simán kihúzható.

Készítem a krémet:
300 g túró
1/2 pohár (80 g) tejföl
50 g füstölt főtt pulyka sonka
2 db picike savanyú uborka

snídling
ha bírja a gyomrod mehet bele mustár és torma is

A túrót a tejföllel sóval elkeverem, nagyon apróra darabolom a sonkát, snídlinget és uborkát a túrós krémhez keverem, ízesítem mustárral és tormával. Sima vastagabb falú zacskóba kanalazom, a csücskét kivágom két végéről a rolókat betöltöm.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése