Oldalak

Oldalak

2020. január 11., szombat

Tökmagos korongok

Fűszeres, parmezán hatású, nagyon tuti kis korongokat sütöttem pillanatok alatt, nem kellett sem keleszteni sem sütőporral keverni. Mi ezzel megyünk vadkacsát etetni, jobban mondva ezt majd mi fogjuk megenni, a kacsák természetesen kenyérkét kapnak.



Hozzávalók 14 db-hoz:
200 g túró (nálam pl Cottage cheese)
150 g zabpehely darálva
2 tojás
1 kk só
1 csapott ek sörélesztő pehely (vagy 10 dkg  parmezán sajt reszelve)
tökmag
bazsalikom

Nem lesz szükség sütőporra sem élesztőre!

A tésztához a túrót, sót, lisztet, tojásokat és az apróra vágott bazsalikomot elkeverem. Golyókat készítek, majd szét lapítom a tenyeremen korong alakúvá.

A sörélesztő pelyhet és a tökmagot elkeverem egymással, megfogok egy korongot és jól belenyomom az egyik felét, ez lesz felül. Ha nem sörélesztő pehellyel, hanem parmezánnal dolgozol, akkor a reszelt sajtot és tökmagot keverd össze és ebbe nyomd bele a korongokat.

Alsó-felső sütésen 190°C-on 20 perc alatt készre sütöm. 

1 db Tökmagos korong:
Kalória: 78,5 Kcal
Fehérje: 5,2 g
Zsír: 2,8 g
Szénhidrát: 6,5 g









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése