Fűszeres, parmezán hatású, nagyon tuti kis korongokat sütöttem pillanatok alatt, nem kellett sem keleszteni sem sütőporral keverni. Mi ezzel megyünk vadkacsát etetni, jobban mondva ezt majd mi fogjuk megenni, a kacsák természetesen kenyérkét kapnak.
Hozzávalók 14 db-hoz:
200 g túró (nálam pl Cottage cheese)
150 g zabpehely darálva
2 tojás
1 kk só
1 csapott ek sörélesztő pehely (vagy 10 dkg parmezán sajt reszelve)
tökmag
bazsalikom
Nem lesz szükség sütőporra sem élesztőre!
A tésztához a túrót, sót, lisztet, tojásokat és az apróra vágott bazsalikomot elkeverem. Golyókat készítek, majd szét lapítom a tenyeremen korong alakúvá.
A sörélesztő pelyhet és a tökmagot elkeverem egymással, megfogok egy korongot és jól belenyomom az egyik felét, ez lesz felül. Ha nem sörélesztő pehellyel, hanem parmezánnal dolgozol, akkor a reszelt sajtot és tökmagot keverd össze és ebbe nyomd bele a korongokat.
Alsó-felső sütésen 190°C-on 20 perc alatt készre sütöm.
1 db Tökmagos korong:
Kalória: 78,5 Kcal
Fehérje: 5,2 g
Zsír: 2,8 g
Szénhidrát: 6,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése