Oldalak

Oldalak

2020. január 12., vasárnap

Rakott barna bulgur

Barna bulgurt rendeltem és már alig vártam, hogy kipróbáljam. Azt kell mondanom szerelem első falása. Nekem sokkal, de sokkal finomabb, mint a fehér változat, szinte látni a barna búzaszemeket. Ma maradék étel felturbózására használtam, azt hiszem ez a bulgur fajta szintén mindenre IS jó lesz.



Hozzávalók 1 nagy adaghoz:
1 dl barna bulgur (65 g)
1,5 dl víz

karfiol
zöldfűszerek (snídling, petrezselyemzöld)
sovány tejföl
1 tojás
100 g bármilyen maradék sovány sült hús 

A barna bulgurt lerakom egy kis cseréptálba vagy jénaiba. Kikeverek 1,5 dl langyos vizet sóval, aprított zöldfűszerek felével, ráöntöm a bulgurra. 
Közben a karfiolt fedő nélkül, sós vízben megfőzöm, de csak annyira, hogy ne legyen nyers.

A bulgurra pakolom a karfiolt és maradék sült húst. 

Végül a tejfölt kikeverem csipet sóval, tojással és a zöldfűszerek másik felével, ezzel leöntöm az egészet és mehet sütőbe pironkodni, amíg aranybarna nem lesz.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése