Barna bulgurt rendeltem és már alig vártam, hogy kipróbáljam. Azt kell mondanom szerelem első falása. Nekem sokkal, de sokkal finomabb, mint a fehér változat, szinte látni a barna búzaszemeket. Ma maradék étel felturbózására használtam, azt hiszem ez a bulgur fajta szintén mindenre IS jó lesz.
Hozzávalók 1 nagy adaghoz: 1 dl barna bulgur (65 g) 1,5 dl víz só karfiol zöldfűszerek (snídling, petrezselyemzöld) sovány tejföl 1 tojás 100 g bármilyen maradék sovány sült hús A barna bulgurt lerakom egy kis cseréptálba vagy jénaiba. Kikeverek 1,5 dl langyos vizet sóval, aprított zöldfűszerek felével, ráöntöm a bulgurra. Közben a karfiolt fedő nélkül, sós vízben megfőzöm, de csak annyira, hogy ne legyen nyers. A bulgurra pakolom a karfiolt és maradék sült húst. Végül a tejfölt kikeverem csipet sóval, tojással és a zöldfűszerek másik felével, ezzel leöntöm az egészet és mehet sütőbe pironkodni, amíg aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése