Tejszínes gombaszósz kalória és szénhidrát csökkentettebb változata, mára húsmentesen készítve, de természetesen lehet csirkemellel turbózni.
Hozzávalók:
500 g aprófejű csiperke
1 kk szárított vargányapor
só
babérlevél
ízlés szerint snídling
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 kis doboz kefír (175 g)
1 púpos ek Dia-wellness ch csökkentett tészta
A csiperkét kedvem szerint darabolom, kevés vízzel babérlevéllel, sóval megfőzöm. Amikor megfőtt, folyóvíz alatt a gombát leszűrőm, azért szűrőm át, mert nagyon barna lenne másként a leve és nekem az nem tetszik, de akár ez a mozzanat ki is maradhat.
Visszateszem a kisfazékba a gombát, hozzászórom a vargányaport, egy marék aprított snídlinget és az aprított petrezselyemzöldet. A kefírt kikeverem sóval és a liszttel, ezt a habarást hozzáteszem a gomba alaphoz, újra főzöm, amíg besűrűsödik. Kifőtt ch csökkentett tésztával tálalom.
Szárított vargányát lehet kapni szinte minden bevásárlóközpontban, kávédarálón daráld le, tedd pici üvegbe úgy sokáig eláll. Csodás intenzív erdei ízt ad a gombás ételeknek és remekül sűrít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése