Hozzávalók:
1/2 padlizsán
100 g főtt csicseriborsó
só
1 db tojás
50 g zeller
1 marék snígling
2 ek zabpehely
A csicseriborsót vagy megfőzöm vagy eleve főtten veszem, egyesével a héjából kinyomkodom őket, 100 g mennyiségnél nem nagy meló. Erre azért van szükség, mert a csicseriborsónak nagyon durva héja van még főtt állapotban is, ami iszonyat tud puffasztani, ha meghámozod, akkor semmi bajod nem lesz.
Padlizsán belsejét kis kanállal, vagy késsel kiszedem, összeaprítom. Az aprított padlizsánt a reszelt zellerrel egy tapadásmentes edényben sóval lepárolom.
Hozzáadom a csicseriborsót, aprított sníglinget és minden egyéb hozzávalót. Kikeverem a masszát és visszatöltöm a padlizsán héjába. Készre sütöm. A teteje kicsit szárazabb lesz, natúr joghurttal kend le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése