Oldalak

Oldalak

2019. december 21., szombat

Sütőzacskós rántott hús

A sütőzacskós rántott hús ötlete onnan ered, hogy a csirkemellek meglehetősen szárazak, ha ezt zsírmentesen szeretném sütni sütőben egészen biztos puskaport kapok, ami valljuk be nem egy csodás élmény..úgyhogy kicsit izgulva bár, de nagy lelkesen tegnap kipróbáltam hogy működik, mert karácsonykor ezt szeretnék enni.
Minden képzeletem felülmúlta, a bunda nem lett ázott, a hús sem száraz, köszönhető a zsírmentes pácolásnak, úgyhogy megszületett a legújabb kedvencem..

Hozzávalók:
2 szelet csirkemell

1 kis doboz kefír
7 szelet Abonett (bármilyen)
3 púpos ek zabpehely
2 tojás tojás
és persze a sütőzacskó

A csirkemellet éppen egy picit megkopfolom, hogy lazább legyen a hús, sózom, kefírrel leöntve pácolom legalább 2 órát.

Aprítógépen aprítom az abonettet, hozzákeverem a durvára aprított zabpelyhet, pici sót majd alaposan elkeverem.

A pácból kivett húst ebbe az abonettes-pelyhes keverékbe  mártom, majd a sóval felvert tojásba, végül megint az abonettes prézlibe.

Sütőzacskóban, 210°C-on aranybarnára sütöm. Kb fél óra volt, úgyhogy érdemes egyszerre több adagot kisütni és a maradékot fagyasztani. Ha idegenkedsz a kukoricás abonettől, akkor az egész prézli lehet zabpehely, 6-7 ek elég 2 szelethez.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése