Oldalak

Oldalak

2019. december 26., csütörtök

Őszibarackos csirkerolád

Őszibarackos csirkeroládot álmodtam magamnak karácsonyra, ami bacon szalonna nélkül is olmós lett, a baracktól és a sütőtöktől pedig nagyon ünnepi.


Hozzávalók (2 adag):
4 szelet csirkemell

1/2 pohár kefír vagy joghurt
1 kis cukkini
1/2 db őszibarack
4 púpos tk cottage cheese

Sütőzacskó, kicsike sütőpapír
kicsi cseréptál vagy jénai

Köretek (2 adag):
1 szelet sütőtök sütve, 2 tk cottage cheesel kikeverve
+
4 púpos ek vegyes rizsválogatás (babérlevéllel sós vízben főtt)

A csirkemelleket éppen picit klopfolom, sózom, kefirrel lepácolom legalább egy órát.

Kiterítem a vágódeszkán csirkemelleket, a végére 1-1 barack szeletet és 1-1 tk cottage cheeset teszek. Feltekerem és félre teszem.

Ezután zöldséghámozóval szeletelem a cukkinit, egymásra teszem a szeleteket, hogy félig takarják egymást, ráteszem a hús roládot és feltekerem.
A négy csirkemellet sütőpapírral bélelt kis cserépedénybe teszem, majd az egészet egy sütőzacsóba húzom. 

200°C-on addig sütöm, amíg levet nem ereszt és illatozni nem kezd. Mivel nincs megolajozva kívülről, ezért nem lesz aranybarna, vagy sárga színe, ha mégis szeretnéd ezt elérni, akkor olivaolajat használj spré formában vagy kenő ecsettel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése