Oldalak

Oldalak

2019. december 1., vasárnap

Meggyes diós keksztekercs

Iskolai adventi süteményezésre készítettem számomra ipari mennyiségű meggyes diós keksztekercset. Szerintem, ahogy az édesburgonya golyócskákon nem vették észre, úgy ezen sem fogják észrevenni a gyerekek csalafintaságot. Ha sok félét tervezel sütni vagy csak nincs időd bíbelődni, akkor ezt a sütit nyugodtan vedd fel a karácsonyi sütemények listájára.

Hozzávalók 45 db nagy szelethez:
70 dkg keksz= 2 zcs Gullon cukormentes keksz+a többi detki cukormentes keksz
200 g darált dió
200 g kókuszreszelék
6 ek 4x-es erősségű édesítőszer 
2 ek kakaópor
3 dl tej 
250 g teavaj
10 dkg magozott meggy
Jó minőségű ételfesték, hogy ne legyen mű íze (nálam zselé állagú)
Rumaroma

A kekszeket aprító géppel ledarálom, hozzáadom a darált diót, kókuszreszeléket, porrá őrölt édesítőszert és az egészet alaposan eldolgozom  egy jó nagy tálban. 
Az alapot két tálba teszem, az egyik tálba teszem a kakaóport alaposan elkeverem.

A vaj legyen szoba hőmérsékletű vagy éppen egy picit langyosítsd meg mikróban. Felét az egyik tálba, felét a másik tálba teszem.

Kakaós alaphoz: 1,5 dl tejhez ízlés szerint kicsike rumaromát teszek, a gyerekek nem igen szeretik az ízét ezért óvatosan tényleg csak kicsit, majd hozzáadom és kakaós kekszalaphoz, elgyúrom. Kicsit kell várni, hogy megszívja magát, ha kemény a tészta már gyúrásnál, akkor tejjel óvatosan lehet lágyítani.

Piros tésztához: Botmixerrel eldolgozom a meggyet, hozzáadom az ételfestéket és a 1,5 dl tejet, majd az egészet a sima fehér kekszalaphoz öntöm és eldolgozom.

Ezután a két tésztát pihentetem hűtőben. Egymás mellett, szilikonlapon, téglalapra nyújtom, majd a szilikonlap segítségével a barna lapra borítom a pirosat és feltekerem.

Hűtőben legalább 1 órát hűtöm mielőtt szeletelem. Nekem 45 hatalmas szelet jött ki összesen belőle. Ha neked úgy könnyebb vedd ketté a barna és piros tésztát csinálj két rudat.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése