Iskolai adventi süteményezésre készítettem számomra ipari mennyiségű meggyes diós keksztekercset. Szerintem, ahogy az édesburgonya golyócskákon nem vették észre, úgy ezen sem fogják észrevenni a gyerekek csalafintaságot. Ha sok félét tervezel sütni vagy csak nincs időd bíbelődni, akkor ezt a sütit nyugodtan vedd fel a karácsonyi sütemények listájára.
Hozzávalók 45 db nagy szelethez:
70 dkg keksz= 2 zcs Gullon cukormentes keksz+a többi detki cukormentes keksz
200 g darált dió
200 g kókuszreszelék
6 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 ek kakaópor
3 dl tej
250 g teavaj
10 dkg magozott meggy
Jó minőségű ételfesték, hogy ne legyen mű íze (nálam zselé állagú)
Rumaroma
A kekszeket aprító géppel ledarálom, hozzáadom a darált diót, kókuszreszeléket, porrá őrölt édesítőszert és az egészet alaposan eldolgozom egy jó nagy tálban.
Az alapot két tálba teszem, az egyik tálba teszem a kakaóport alaposan elkeverem.
A vaj legyen szoba hőmérsékletű vagy éppen egy picit langyosítsd meg mikróban. Felét az egyik tálba, felét a másik tálba teszem.
Kakaós alaphoz: 1,5 dl tejhez ízlés szerint kicsike rumaromát teszek, a gyerekek nem igen szeretik az ízét ezért óvatosan tényleg csak kicsit, majd hozzáadom és kakaós kekszalaphoz, elgyúrom. Kicsit kell várni, hogy megszívja magát, ha kemény a tészta már gyúrásnál, akkor tejjel óvatosan lehet lágyítani.
Piros tésztához: Botmixerrel eldolgozom a meggyet, hozzáadom az ételfestéket és a 1,5 dl tejet, majd az egészet a sima fehér kekszalaphoz öntöm és eldolgozom.
Ezután a két tésztát pihentetem hűtőben. Egymás mellett, szilikonlapon, téglalapra nyújtom, majd a szilikonlap segítségével a barna lapra borítom a pirosat és feltekerem.
Hűtőben legalább 1 órát hűtöm mielőtt szeletelem. Nekem 45 hatalmas szelet jött ki összesen belőle. Ha neked úgy könnyebb vedd ketté a barna és piros tésztát csinálj két rudat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése