Oldalak

Oldalak

2019. december 9., hétfő

IR barát mézeskalács

-Hát ezek meg mitől lettek ilyen dunduskák és hova lett a minta? Tudom, hogy nagyon divat a kollagén kezelés, dehogy már a mézeseket is elkapja azért az már mégis csak sok..hmm, ez marhajó lett..na még egyet..hmm basszus ez tényleg marha jó puha, de miért ilyen pufi?? Csattt! Jaaa, már értem!



Hozzávalók:
100 g Dia-Wellness sütőliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
60 g teavaj
picike só
1 zcs Dr Oetker sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
1 kk  szódabikarbóna
1 dl tej

Bevezetőben a nagy dilemma, ami csak sütés után esett le, hogy minden évben mézeskalács szezonban tuti biztos mellé nyúlok a mézes fűszerkeveréknek, és nem sima fűszerkeveréket, hanem sütőport veszek. Ennek az az előnye, hogy tényleg isteni finom puha tőle minden süti, hátránya, hogy adalékokat tartalmaz, amit hacsak lehet mellőzni szoktam. Na minden esetre ez a recept már így lett tökéletes, csökkentetettebb szénhidrátos és IR barát is.

A száraz alapanyagokat jól eldolgozom egymámással, hozzáadom szobahőmérsékletű vajat és az 1 dl tejben feloldott édesítőszert. 

Lágy, kissé ragacsos masszát kapsz, amit a hűtőben kell pihentetni 1 órán át.

Igen vékonyra nyújtottam, kiszúrtam mintázóval, sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-os sütöttem 10 percet.






1 megjegyzés:

  1. Köszönöm!! Nagyban segít a friss IR diétán lévő 14 éve lánykámnak az ünnepi készülődés szebbé tételét.

    VálaszTörlés